
کاربرد انواع سنگ ساختمانی
,سنگ برای کف ساختمان,بهترین سنگ برای کف ساختمان,سنگ کف ساختمان,سنگ كف ساختمان,سنگ کف ساختمان قیمت,سنگ کاری کف ساختمان,انواع سنگ برای کف ساختمان,سنگ کف ساختمان چیست,بهترین نوع سنگ برای کف ساختمان,سنگ ساختمانی کف,بهترین سنگ برای ساختمان,بهترین سنگ برای نمای ساختمان,بهترین سنگ ساختمان,بهترین سنگ نمای ساختمان,بهترین نوع سنگ برای نمای ساختمان,بهترین سنگ برای نما ساختمان,بهترین سنگ ساختمانی,بهترین سنگ کف ساختمان,بهترین سنگ نما ساختمان,سنگ ساختمانی,سنگ ساختمانی قیمت,سنگ ساختمانی+عکس,سنگ ساختمانی تراورتن,سنگ ساختمانی کارینو,سنگ ساختمانی و تزئینی,سنگ ساختمانی مرمریت,سنگ ساختمانی نما,سنگ ساختمانی گرانیت,سنگ ساختمانی کریستال,سنگ ساختمان قیمت,سنگ ساختماني قيمت,سنگ ساختمانی ارزان قیمت,سنگ های ساختمانی قیمت,سنگ نمای ساختمان قیمت,سنگ نما ساختمان قیمت,قیمت سنگ ساختمانی اصفهان,قیمت سنگ ساختمانی در تهران,سنگ ساختماني,سنگ ساختماني نما,سنگ ساختماني اصفهان,سنگ ساختمانی ایران,نمای سنگ ساختمان عکس,انواع سنگ ساختمانی با عکس,انواع سنگ ساختمانی تراورتن,سنگ نمای ساختمان تراورتن,قیمت انواع سنگ ساختمانی تراورتن,انواع سنگ های ساختمانی تراورتن,سنگ های ساختمانی و تزئینی,سنگ های ساختمانی مرمریت

سنگ با توجه به خواص فیزیکی و شیمیایی مناسبی که دارد در قسمتهای مختلف ساختمان به کار میرود. بدیهی است داشتن اطلاعات کافی از این خواص ما را در انتخاب سنگ مناسب برای هر قسمت از ساختمان یاری میکند، در ادامه به پارهای از آنها اشاره میکنیم:
سنگ تراورتن:
این سنگ با توجه به خواص منحصر به فردی که دارد، بهترین سنگ برای نمای ساختمان و دیوارهای داخلی میباشد. وجود خلل و فرج، چسبندگی این سنگ را برای نمای ساختمان بالا میبرد و توجه به چگالی پایین آن در کاهش وزن ساختمان مؤثر است. در انتخاب سنگهای تراورتن باید به این نکته توجه داشت که غالب این سنگها بعد از قرار گرفتن در معرض تابش خورشید، مقداری از رنگ خود را از دست میدهند و به روشنی میگرایند. تنوع در رنگ، این سنگ را از این نقطه نظر نیز متمایز و محبوب کرده است. از معایب آن کم بودن مقاومت سایشی و وجود سوراخهای سوزنی بعد از فرآوری میباشد و جذب کم آب و کم بودن ضریب انبساط طولی، وجود تخلخل و چگالی کم از محاسن آن به شمار میرود.
برخی دیگر از مصارف تراورتن عبارتاند از: سنگ فرش برای کف سالنها، استفاده در ابزار و تراش (به علت خوش تراش بودن)، استفاده در سراهیها، درپوشها، استپها و …
سنگ مرمریت:
سنگهای مرمریت به نسبت سنگهای تراورتن چگالتر و اصولاً بدون تخلخل میباشند. سنگهای مرمریت بیشترین کاربرد خود را در سنگفرش، کف و پله ها بروز میدهد. مرمریتها با توجه به میزان وجود زنجیره ها، رنگ و قیمت متنوعاند. هر چه میزان زنجیره ها و شکست ها در این سنگ افزایش یابد، سنگها نامرغوبترند. نمونه هایی از بهترین و پرمصرفترین این سنگها، مرمریت هرسین، خوی، کاشمر، نمین و … هستند. ساب پذیری بالا، عدم وجود خلل و فرج و استحکام بالا از محاسن و وجود زنجیره ها، چگالی بالا از معایب این نوع سنگ میباشند. اصولاً سنگهای مرمریت به نسبت تراورتن برای نمای بیرون ساختمان توصیه نمیشوند.
سنگ لایم استون:
اینگونه سنگها به نسبت سنگهای تراورتن و مرمریت، به لحاظ زمین شناسی جوانتر بوده یا در معرض فشار و دمای بالا قرار نگرفته اند، از این رو سنگهایی کاملاً رسوبی محسوب میشوند. این سنگها به نسبت مرمریت و تراورتن، بیشترین جذب رطوبت را دارند و در بر ابر فرسایش مقاومت کمتری دارند. نمونه هایی از پرمصرف ترین سنگهای لایم استون عبارتند از سنگ سمیرم، کوه سفید قم، اسلامآباد و …
مزایای این سنگ: قیمت مناسب و یک دستی در رنگ و معایب آن، جذب بالای آب و مقاومت کم در برابر فرسایش هستند؛ از اینرو این سنگ را تنها برای مکانهای دور از رطوبت و فرسایش می توان توصیه کرد، که بهترین مکانهای کاربرد آن شامل کنار راه پله ها یا دیواره پارکینگ است.
سنگ گرانیت:
این گونه سنگها از فوران آتشفشان تشکیل شده اند و به دو گروه آذرین درونی و آذرین بیرونی تقسیم میشوند. سنگهای آذرین درونی نسبت به آذرین بیرونی درشت بلور ترند. سنگهای گرانیت، پس از اینکه در کارخانه بریده و فرآوری شدند، در معرض فرآیند اکسیداسیون قرار گرفته و با توجه به اینکه غالب گرانیتها حاوی کانیهای فلزی اند، با این فرآیند، تغییر رنگ جزیی یا به نسبت زیاد می دهند.
با توجه به توضیحات فوق، به نظر میرسد این سنگ به لحاظ فعال بودن از نظر شیمیایی برای داخل ساختمان و اماکن در بسته مناسب نباشد و همچنین به دلیل عدم وجود تخلخل، چگالی بالا و کم بودن چسبندگی برای نما و ارتفاع بالا نیز ممنوع اعلام شده است. بهترین مکان برای استفاده از سنگهای گرانیت، فضای پارکینگ، کف حیاط، کانتر آشپزخانه و سنگ مزار و غیره میباشد. ا ستفاده از قلوه سنگهای گرانیتی در آبنماها و باغچه ها مناسب مینماید.
سنگ مرمر:
این سنگ حاصل دگرگونی سنگهای تراورتن بوده که بر اثر وجود عوامل مختلفی از قبیل دمای بالا، فشار بالا و گذر زمان تشکیل میشود. وجود ناخالصی ها در سنگ، ترکیبات رنگی مختلفی را در مرمر ایجاد میکند. به عنوان مثال وجود ترکیبات آهن؛ رنگ مرمر عسلی و ترکیبات لیمونیت، مرمر زرد و عدم وجود ناخالصی مرمر سفید را تشکیل میدهند. بارزترین خصیصه ی سنگهای مرمر گذردهی نور میباشد. سنگ مرمر جذب آبی تقریباً معادل با صفر دارد. چگالی این سنگ مطلوب و مقاومت سایشی بالایی دارد. با توجه به مطالب ذکر شده، مرمر را میتوان یکی از بی نقص ترین سنگهای طبیعی دنیا بر شمرد. استفاده از مرمر در ساختمانها، بیشتر جایگاه تزیینی و تجملاتی دارد تا ساختمانی.
استفاده در لابی ها، ستون استخرها، دیواره سن ها و به طور کلی هر جایی که بتوان از خصلت گذر نور این سنگ استفاده کرد، بسیار زیبا به نظر میرسد. سنگهای دیگری از جمله سنگهای چینی، بادبر؛ مالون و … نیز وجود دارند.
کلمات کلیدی